f.eks

Hva er et reaktivt fargestoff?

Det er mange typer fargestoffer, Reaktiv farging leverandør først snakke om reaktive fargestoffer, reaktive fargestoffer er et veldig vanlig og ofte brukt fargestoff.

Definisjon av reaktive fargestoffer

Reaktiv farging: Reaktiv farging, også kjent som reaktiv fargestoff, er en type fargestoff som reagerer med fibre under farging.Denne typen fargestoffmolekyl inneholder en gruppe som kan reagere kjemisk med fiberen.Under fargingen reagerer fargestoffet med fiberen, og danner en kovalent binding mellom de to og danner en helhet, noe som forbedrer vaske- og gnifastheten.

Reaktive fargestoffer er sammensatt av foreldrefargestoffer, koblingsgrupper og reaktive grupper.Fargestoffforløperen har azo-, antrakinon-, ftalocyaninstruktur osv. De vanligste reaktive gruppene er klorerte junsanzhen (X-type og K-type), vinylsulfonsulfat (KN-type) og dobbeltreaktiv gruppe (M-type).Reaktive fargestoffmolekyler inneholder kjemisk aktive grupper, som kan reagere med bomull, ull og andre fibre i vandig løsning for å danne en felles binding, slik at det ferdigfargede stoffet har høy vaskeekthet.

Reaktive fargestoffer er løselige i vann og kan bindes kovalent med cellulosefibre.Den har lyse farger, god utjevningsevne, kan dekke noen tekstilfeil og har god såpefasthet.Imidlertid er de fleste reaktive fargestoffer dårlig motstandsdyktige mot klorbleking og er følsomme for syrer og alkalier.Vær oppmerksom på værbestandighet ved farging av lyse farger.Reaktive fargestoffer kan farge bomull, viskose, silke, ull, nylon og andre fibre.

5ea28479b394a

Reaktiv farging

Klassifisering av reaktive fargestoffer

I henhold til de forskjellige aktive gruppene kan reaktive fargestoffer deles inn i to kategorier: symmetrisk triazentype og vinylsulfontype.

Symmetrisk triazentype: I denne typen reaktive fargestoffer er den kjemiske naturen til det reaktive kloratomet mer aktivt.Ved farging erstattes kloratomene med cellulosefibre i alkalisk medium og blir til avgående grupper.Reaksjonen mellom fargestoffet og cellulosefiberen er en bimolekylær nukleofil substitusjonsreaksjon.

Vinylsulfontype: Den reaktive gruppen i denne typen reaktive fargestoffer er vinylsulfon (D-SO2CH = CH2) eller β-hydroksyetylsulfonsulfat.Under farging elimineres β-hydroksyetylsulfonsulfat i alkalisk medium for å danne vinylsulfongruppe, som deretter kombineres med cellulosefiber og gjennomgår en nukleofil addisjonsreaksjon for å danne kovalent binding.

De to ovennevnte typene reaktive fargestoffer er de viktigste reaktive fargestoffene med den største produksjonen i verden.For å forbedre fikseringshastigheten til reaktive fargestoffer, har to reaktive grupper blitt introdusert i fargestoffmolekyler de siste årene, kalt doble reaktive fargestoffer.

Reaktive fargestoffer kan deles inn i flere serier i henhold til deres forskjellige reaktive grupper:

1. X-type reaktive fargestoffer inneholder diklor-s-triazin aktive grupper, som er lavtemperatur reaktive fargestoffer, egnet for farging av cellulosefibre ved 40-50 ℃

2. K-type reaktive fargestoffer inneholder en monoklorotriazinreaktiv gruppe, som er en høytemperatur reaktive fargestoffer, egnet for trykking og padfarging av bomullsstoffer.

3. KN type reaktivt fargestoff inneholder hydroxyethyl sulfone sulfate reaktiv gruppe, som tilhører middels temperatur type reaktivt fargestoff.Fargetemperatur 40-60 ℃, egnet for farging av bomullsrullfarging, kaldstablingsfarging og bakgrunnsfarge for anti-dye utskrift;også egnet for farging av hamptekstiler.

4. M-type reaktive fargestoffer inneholder doble reaktive grupper og tilhører middels temperatur type reaktive fargestoffer.Fargetemperaturen er 60 ℃.Den er egnet for farging og trykking av bomull og lin middels temperatur.

5. KE type reaktive fargestoffer inneholder doble reaktive grupper og tilhører høytemperatur type reaktive fargestoffer, egnet for farging av bomull og lin stoffer.Fargefasthet


Innleggstid: 24. mars 2020